Coaching

Na een vermageringsoperatie gaat je leven er heel anders uitzien. Je verliest niet alleen veel kilo’s maar ook je eet-en leefpatroon verandert. Deze veranderingen kunnen op psychologisch gebied een hele storm veroorzaken. De ene doorstaat deze storm zonder probleem, een andere zal het er heel wat moeilijker mee hebben. Je goed in je nieuwe vel voelen speelt een cruciale rol in je gewichtsverlies en in het behoud hiervan.

Wie?

  • Mensen die een vermageringsingreep overwegen en al op voorhand willen stilstaan bij de impact die deze ingreep op hun leven kan hebben.

 

  • Patiënten die een vermageringsingreep ondergingen en ondertussen geconfronteerd worden met de uitdagingen die het leven na een vermageringsingreep met zich meebrengt.

 

Waarom?

Wanneer je een vermageringsingreep ondergaat, brengt dit heel wat teweeg in je leven. Je voedingspatroon, je gezondheidstoestand, je levensstijl, je uiterlijk, je zelfbeeld, je relaties met anderen, je lichaamsbeleving, je seksualiteitsbeleving… kunnen hierdoor ingrijpend veranderen, vaak in positieve zin. Toch gaan deze veranderingen soms gepaard met (faal)angst, weerstand, en onzekerheid. Bovendien blijven de fysieke veranderingen niet onopgemerkt voor de buitenwereld waardoor je kan geconfronteerd worden met al dan niet goedbedoelde commentaren. Hoe ga je hiermee om?

Contact en info

Spijtig genoeg is deze dienst niet meer beschikbaar in het obesitascentrum. We verwachten wel begin 2020 te herstarten met een psychologische postoperatieve begeleiding.